• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

2017-2020

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 - 18

 

ΜΑΪΟΣ

 Τετάρτη 16/5/2018: Τιμούμε την "Ημέρα της Ευρώπης" με ένα σύντομο αφιέρωμα, τραγούδι και τον χορό από το πρόγραμμα Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας! 

Παρασκευή 4/5/2018: Εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για Δ΄-Ε΄-Στ΄, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας.

Τετάρτη 2/5/2018: Εκπαιδευτική εκδρομή Δ΄-Ε΄-Στ΄  στο ΧΥΤΥ Κόσιης για την ανακύκλωση του αλουμινίου.

Τετάρτη 2/5/2018: Εκπαιδευτική εκδρομή Α', Β΄, Γ΄  στον υδροβιότοπο της Αλυκής Λάρνακας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018: Let's do it Cyprus! Καθαρίζω την Κύπρο, καθαρίζω την Κοινότητά μου, καθαρίζω το Σχολείο μου!

18-26 Απριλίου 2018: Οι μαθητές των Α΄, Β΄και Δ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Science Cafe και εξοικειώθηκαν με τη γλώσσα του προγραμματισμού. Δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα! Προηγήθηκαν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, ενώ ακολουθούν οι μαθητές της Γ΄ τάξης...

 

Παρασκευή 20/4/2018: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο κόσμος της Μεσαιωνικής Λευκωσίας", για τους μαθητές της Ε΄ τάξης στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018: Η δασκάλα και τα παιδιά της Α΄2, με τη βοήθεια μητέρων και γιαγιάδων των παιδιών, φτιάχνουν παραδοσιακά "Λαζαράκια" και γνωρίζουν τα έθιμα του Πάσχα. 

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018: Επίσημος εορτασμός Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955. Τα παιδιά, μέσα από τα θεατρικά, τα ποιήματα και τα τραγούδια τους, μας μετέφεραν το μήνυμα των επετείων και μας προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνιας! 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018: Συμμετοχή αντιπροσωπείας των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στη Δοξολογία και στην παρέλαση για τις Εθνικές Επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955. 

Παρασκευή, 16/3/2018: Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεξιώθηκε όλες τις αποστολές στο χώρο του Σωματείου "Ευαγόρας Παλληκαρίδης" και πρόσφερε δείπνο και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους δασκάλους και τα παιδιά. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας για το πρόγραμμα Erasmus+.

Παρασκευή, 16/3/18: Τελετή λήξης της εβδομάδας εργασίας στην Κύπρο, με παραδοσιακό χορό  και τραγούδι από την Κύπρο, τον χορό του προγράμματος μας στο Erasmus+ και παραδοσιακά παιχνίδια, χορούς και τραγούδια από όλες τις χώρες.  Καλή αντάμωση στο Μπάρι το 2019! 

Παρασκευή. 16/3/2018: Τα παιδιά γνωρίζουν πώς γίνεται ο παραδοσιακός παλουζές και οι παραδοσιακές πίτες με το μέλι και δοκιμάζουν τα εδέσματα που ετοίμασαν γιαγιάδες και γονείς, με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου μας! 

Παρασκευή,16/3/2018: Erasmus+ 5η και τελευταία μέρα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βιολογική φάρμα "Riverland". Ξενάγηση στα θερμοκήπια και μάζεμα λαχανικών. Γνωριμία με τα ζώα, τα οποία τα παιδιά γνώρισαν από κοντά, τάισαν γάλα και σανό και γνώρισαν τον τρόπο φροντίδας και ανάπτυξής τους. 

Πέμπτη, 15/3/2018: Erasmus+ 4η μέρα: Κούριο και Κολόσσι: Μια μοναδική εμπειρία για όλους του επισκέπτες! Και η μέρα έκλεισε με δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Λαϊκή Γειτονιά, στη Λευκωσία! 

Τετάρτη 14/3/2018: Erasmus +, 3η μέρα: Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, εντός των τειχών με την καθοδήγηση εξαιρετικής επαγγελματία ξεναγού και παρουσίαση του κοινού χορού σε ιστορικούς χώρους...Δημαρχείο Λευκωσίας, Αυλή εκκλησίας Παναγίας της Φανερωμένης,Πλατεία  Αγάλματος της Ελευθερίας! 

Τρίτη 13/3/2018: Πρόγραμμα Erasmus+ , 2η μέρα και η περιπέτεια συνεχίζεται... Χορός, δράση, επίσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στο χωριό, παράδοση. πολιτισμός...

 

Δευτέρα 12/3/2018:  Εβδομάδα εργασίας για το πρόγραμμα Erasmus+. Και η περιπέτεια αρχίζει!

Project week in Cyprus, for Erasmus+ program. And the adventure begins!

Κυριακή, 11/3/2018: Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών εκπροσωπούν το σχολείο μας στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα-Μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη και καταθέτουν στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του σχολείου. Τιμή και δόξα στον Αθάνατο Ήρωα! 

Παρασκευή, 9/3/2018: Το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τις 4 αποστολές για το πρόγραμμα Erasmus+, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Ευχόμαστε μια ευχάριστη και παραγωγική βδομάδα!

We wish a pleasant and productive week!

Απονομή Κυπέλλου σε μαθήτρια του σχολείου μας για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά Αντισφαίρισης  και διπλωμάτων συμμετοχής στις ομάδες Futsal αγοριών και Καλαθοσφαίρισης κοριτσιών, για τη συμμετοχή τους στην Αθλητική Ημερίδα που διοργάνωσε το Grammar School την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Τετάρτη 28/2/2018: Εκδήλωση  "Wear that you Care", για στήριξη των ατόμων με σπάνιες παθήσεις. Μοναδικά χαμόγελα, από μας για σας! 

Δευτέρα, 26/2/2018: Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το "Δέντρο" οι μαθητές του σχολείου μας φύτεψαν δέντρα, που μας προμήθευσε ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον πράσινο και καθαρό!  

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018: Συμμετοχή της Δ΄ τάξης του σχολείου μας στη γιορτή του δέντρου που διοργάνωσε η Σχολή Κωφών, παρουσιάζοντας ένα ποίημα στη νοηματική γλώσσα. Μπράβο σε όλα τα παδιά, στις δασκάλες τους και στους διοργανωτές!

Πέμπτη 15/2/2018: Στιγμιότυπα από τη σημερινή ενδοσχολική ημερίδα χειροσφαίρισης, που έγινε στα γήπεδα του Κέντρου Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς, σε συνεργασία με τους προπονητές του Κέντρου. Ευχαριστούμε το Κ.Ν. για τη συνεργασία και τη φιλοξενία!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018: Τσικνοπέμπτη σήμερα και η παράδοση απαιτεί μπουρέκια, σουβλάκια και παραδοσιακά παιχνίδια! Άντε... και καλό Πάσχα να φτάσουμε!

1. 

2.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018: Με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων διοργανώσαμε στο σχολείο μας Ημερίδα Φιλαναγνωσίας, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο και ... ζεστή σοκολάτα, που ετοίμασαν για όλους οι δασκάλες μας!  Ένα ωραίο βιβλίο είναι πάντοτε ένας καλός φίλος για τον καθένα μας!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης έφτιαξαν μοντέλα του ηλιακού μας συστήματος, στο μάθημα της Επιστήμης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 22/12/2017: Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίων Τριμιθιάς και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας προσφέρουν δώρα σε όλα τα παιδιά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων. Καλές γιορτές σε όλους! 

Πέμπτη 21/12/2017: Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Τα παιδιά της Α΄2, μαζί με τη δασκάλα τους, άλλους δασκάλους και γονείς ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα γλυκά. Καλή όρεξη!

Τετάρτη 20 Δεκεμβίου 2017: Συνδιδασκαλία Προδημοτικής με την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου. Δασκάλες και νηπιαγωγοί διδάσκουν μαζί ένα επίκαιρο παραμύθι  στα παιδιά της Προδημοτικής και της Α΄ τάξης και στη συνέχεια όλα τα παιδιά μαζί συνεργάζονται και παρουσιάζουν τις σκέψεις τους!

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017: Παιδιά και γονείς της Α΄1, μαζί με τους δασκάλους τους φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό "Τα Χριστούγεννα του μπαρμπα-Πανώφ", μετέφεραν σε όλους το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. 

3-8 Δεκεμβρίου 2017: Εβδομάδα ενημέρωσης μαθητών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία: Δραστηριότητες σε όλες τις τάξεις με τίτλο "Μπες στα παπούτσια μου και περπάτα", με στόχο οι μαθητές να βιώσουν τις δυσκολίες που βιώνουν άτομα με αναπηρίες (απώλεια όρασης, απώλεια ακοής, κινητικά προβλήματα) και τρόπους αντιμετώπισης και προσφοράς βοήθειας στα άτομα αυτά. Παρουσιάσεις για Ειδική Εκπαίδευση και Λογοθεραπεία, παρουσιάσεις στη νοηματική γλώσσα και κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών για άτομα με αναπηρίες.  

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017: Άσκηση σεισμού, με σενάρια τραυματισμού μαθητή με μεταφορά του από την τάξη και παροχή πρώτων βοηθειών και ενεργοποίηση της ομάδας περιφρούρησης. 

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τις αποφάσεις του και το πρόγραμμα παιχνιδιών για τα διαλέιμματα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

28 Οκτωβρίου 2017: Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στην παρέλαση των σχολείων της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς.

Παρασκευή, 27/10/2017: Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας.

Πέμπτη, 19/10/17: Χειροσφαίριση στο γήπεδο του Κέντρου Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Πρόγραμμα Erasmus+ στο σχολείο San Francisco De Asis στο Valladolid της Ισπανίας από τις 24 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίτη 26/9/2017: Παρουσίαση της χορογραφίας στην κεντρική πλατεία του Valladolid Plaza Mayor, στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού και της παλαιότερης εκκλησίας La Antigua και στην πλατεία του Πανεπιστημίου.

Τετάρτη 27/9/2017: Δραστηριότητες στο σχολείο San Francisco De Asis, και παρουσίαση χορογραφίας στο Campo Grande Park.

Πέμπτη 28/9/17: Εκδρομή στη φάρμα Cortas de Blas Farm, για μάζεμα σταφυλιών και παραγωγή κρασιού και επίσκεψη στις φάρμες των ζώων. Παρουσίαση χορογραφίας στην πλατεία Cupula del Milenio.

Παρασκευή 29/9/17: Επίσκεψη στο Science Museum Planetarium και παρουσίαση χορογραφίας στη γέφυρα του Μουσείου. Κλείσιμο με παραδοσιακό ισπανικό γεύμα με paella!

 

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 -22 Σεπτεμβρίου 2017)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ  ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ»

Τα παιδιά της Ε΄ Τάξης συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Γνωριμία με αθλήματα νερού" στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017: Τελείται ο καθιερωμένος Αγιασμός με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην παρουσία του οικείου ΕΔΕ, του Κοινοτάρχη, του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων και του Προέδρου του ΣΚΕ Αγίων Τριμιθιάς. 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 - 17

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017: Οι μαθητές και μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος Erasmus+ μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τα προσωπικά τους ημερολόγια με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, παρουσίασαν σε P/P τις δράσεις και εμπειρίες τους και τέλος παρουσίασαν τον κοινό χορό όλων των χωρών, που θα είναι το βασικό προϊόν του προγράμματος.

 

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017: Τελική εκδρομή στην Ακτή του Κυβερνήτη και οι τελειόφοιτοι μαθητές αποχαιρετούν το Δημοτικό με μια βόλτα στην παραλία, μαζί με τους δασκάλους τους! ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! 

 

Πέμπτη, 15/6/2017: Τελετή αποφοίτησης: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα..!" Οι τελειόφοιτοι μαθητές μας αποχαιρετούν το Δημοτικό και ανοίγουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο! Καλό ταξίδι!

Παρασκευή, 9.6.2017: Τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης επισκέφθηκαν τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας κι έμαθαν για τα αθλήματα νερού. Έμαθαν πολλά και διασκέδασαν περισσότερο! Πέρασαν υπέροχα!!


 

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017: Μέρα του παιδιού: Με την ευκαιρια της μέρας του παιδιού τα παιδιά βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, διοργανώνουν επιτραπέζια παιχνίδια και απολαμβάνουν το παγωτό που τους προσφέρει το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Αγίων Τριμιθιάς!

 

 

ΜΑΪΟΣ

Τετάρτη 31/5/2017: Η επισκέπτρια υγείας κάνει διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή και ο Σύνδεσμος Γονέων προσφέρει υγιεινό πρόγευμα στα παιδιά.

Τρίτη 30/5/17: Τα παιδιά της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ανέλαβαν το φύτεμα ενός μικρού λαχανόκηπου στο σχολείο!

Τρίτη, 30 Μαîου 2017: Η Γ΄τάξη στα πλαίσια του μαθήματος των Ελληνικών διδάχθηκε την ενότητα: "Του κόσμου το ψωμί". Στη συνέχεια τα παιδιά ζύμωσαν και έφτιαξαν με τη βοήθεια της κυρίας Μαριάννας ψωμιά και κουλουράκια!!

Δευτέρα, 22 Μαîου 2017: Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: Για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας! 

14-20 Μαîου 2017: Συμμετοχή της 2ης αποστολής μαθητών της Στ΄ τάξης με τις δασκάλες τους στην εβδομάδα εργασίας στη Μασσαλία, στα πλαίσια του προγράμματος του Erasmus+ "Come Closer".

 

Παρασκευή, 12/5/2017: Διεξήχθησαν στο Μακάρειο Αθλητικό Κέντρο οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου, με συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Λακατάμειας, Α΄ Κοκκινοτριμιθιάς και Αγίων Τριμιθιάς. Όλοι οι μαθητές της Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε 7 αγωνίσματα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για την ωραία αυτή διοργάνωση. 

 

 

Δευτέρα 8/5/2017: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς: Μετά από ένα χρόνο έρευνα και σκληρή δουλειά, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαîου 2017 μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής από τη λειτουργία του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς, τη σχολική χρονιά 1916-1917. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής, ο Αν. Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Λευκωσίας, ο οικείος Επιθεωρητής, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας, παλαιότεροι και νεότεροι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν στο σχολείο και γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι υπήρξαν κάποτε μαθητές αυτού του σχολείου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης! Χρόνια Πολλά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς! 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Τρίτη 4/4/2017: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ 1955-1959

Τρίτη 4/4/2017: Ένα διαφορετικό μάθημα έζησαν σήμερα τα παιδιά και οι γονείς της Α΄1. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους "έπαιξαν" εκπαιδευτικά παιχνίδια και έμαθαν ο ένας από τον άλλο! Οι γονείς έγιναν για λίγο"δάσκαλοι" μα και "μαθητές" και "συμμαθητές των παιδιών τους και πέρασαν ένα δημιουργικό ογδοντάλεπτο μαζί τους! 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Παρασκευή 31/3/2017: Let's Do it! Cyprus! Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα: Όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στη δράση με στόχο μια Κύπρο πιο καθαρή για όλους! Καθαρίσαμε το σχολείο και την κοινότητά μας και δώσαμε το μήνυμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, για ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. 

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017: Επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955. Μας συγκίνησαν με τις αναπαραστάσεις, τα τραγούδια και τα ποιήματά τους οι μικροί μας μαθητές!

 

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017: Τιμούμε την εξέγερση του Έθνους, την 25η Μαρτίου 1821. Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και παρέλαση στο Παλιομέτοχο.

 

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017: Ένα διαφορετικό μάθημα στη νοηματική γλώσσα: Η δασκάλα για παιδιά με απώλεια ακοής Οριάνα Μουρίδου, σε συνεργασία με τη δασκάλα της Δ΄ τάξης Καίτη Ερμογενους, παρουσιάζει στα παιδιά ένα παραμύθι στη ...νοηματική γλώσσα. Αφού τους εξηγεί πρώτα κάποια βασικά νοήματα για το παραμύθι, το παρουσιάζει, χωρίς να μιλά και τα παιδιά απαντούν στη συνέχεια σε ερωτήσεις κατανόησης που τους κάνει η δασκάλα τους. Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, αποδωμένο με έναν διαφορετικό τρόπο! 

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017: Τιμούμε και δοξάζουμε την εξέγερση του Έθνους, την 25η Μαρτίου 1821. Τιμούμε και δοξάζουμε την προσφορά των Κυπρίων στον Αγώνα, με πρωτεργάτη τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό.

19-25 Μαρτίου 2017: Συμμετοχή αποστολής μαθητών της Στ΄ τάξης και δασκάλων στην πρώτη εβδομάδα συνεργασίας σχολείων για το πρόγραμμα Erasmus+  "Come Closer" στο Dortmund της Γερμανίας.

Κυριακή, 19/3/2017:  Εθνικό Μνηνόσυνο του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Ευαγόρα Παλληκαρίδη:

Μνημονεύουμε και τιμούμε τον ήρωα-μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη! Ας προσπαθήσουμε να βρούμε κι εμείς τα μονοπάτια που παν στη Λευτεριά!

Τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955 – 59 Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς. Του μνημοσύνου προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Υ. κ. Παναγιώτης Αντωνίου.

Στην τελετή που ακολούθησε τραγούδησαν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του ήρωα.  

Το μνημόσυνο οργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σωματείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς. 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από το μνημόσυνο και την εκδήλωση που ακολούθησε στο άγαλμα του ήρωα:

Παρασκευή, 17/3/2017:  "Ένα όνειρο, μια ευχή": Τα παιδιά παραδίδουν στο Σύνδεσμο  "Ένα όνειρο, μια ευχή" το χρηματικό ποσό που συνέλεξαν από τον έρανο που έκαναν, για να στηρίξουν τα παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο  "Ένα όνειρο, μια ευχή" για την ευκαιρία που μας έδωσε να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξη και την αγάπη μας. Ευχαριστούμε και τους μοτοσυκλετιστές, που στηρίζουν κάθε χρόνο αυτή την προσπάθεια του Συνδέσμου. Κι ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλα τα παιδιά που υποφέρουν!

 

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017: Οι μαθητές και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς τιμούν τον ήρωα- μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη και, ευλαβείς προσκυνητές, κλίνουν ευλαβικά το γόνυ κι εναποθέτουν ένα δάφνινο στεφάνι στο μνημείο του ήρωα. 

 

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017: Εκδήλωση για το δέντρο: Τραγούδια από τα παιδιά του σχολείου, διάλεξη από τον λειτουργό του τμήματος δασών κ. Σάββα Καζαφανιώτη για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου και δεντροφύτευση από τα παιδιά σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου μας. 

Δευτέρα, 6/3/2017: Τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν στη διαδραστική και εκπαιδευτική έκθεση της LEGO, με κεντρικό θέμα την «Ιστορία του ταξιδιού».

Πέμπτη, 2/3/2017: Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς στηρίζουν τα άτομα με σπάνιες παθήσεις, γιατί νοιάζονται για τους Σπάνιους και Μοναδικούς συνανθρώπους τους!

Τετάρτη, 1/3/2017: Τα παιδιά της Δ΄ Τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής και προγραμματισμού στο Scince & Space Cafe στη Λευκωσία. Παρόμοιο πρόγραμμα παρακολούθησαν και τα παιδιά της Ε΄ Τάξης την Πέμπτη 23/2.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Τρίτη, 28/2/2017: Διάλεξη για την παράδοσή μας: Η ζωή στα παλαιότερα χρόνια, οικιακά και χρηστικά αντικείμενα.

Παρασκευή, 24/2/2017: Διακόσμηση "κολοτζιού" με διάφορα χαρακτά σχέδια. Το σκάλισμα του «κολοτζιού» χρειάζεται σταθερό χέρι και υπομονή.

Παρασκευή, 24/2/2017: Η συνάδελφος και μητέρα μαθητών του σχολείου μας Μαρίνα Χριστάκη, που εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ακακίου, φτιάχνει παραδοσιακές λαγάνες για τους μαθητές της Στ΄ τάξης και τους εξηγεί τη διαδικασία. Η εκδήλωση εντάσσεται στο 20ήμερο πολιτισμού που έχουμε στο σχολείο μας, με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.  

Πέμπτη 23/2/2017: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής και προγραμματισμού, Ε΄ Τάξη (Scince & Space Cafe, στη  Λευκωσία)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017: Γνωρίζοντας την παραδοσιακή κατασκευή πάνινων κούκλων (πούππες): Τα παιδιά της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και στη συνέχεια να φτιάξουν τα ίδια παραδοσιακές πάνινες κούκλες (πούππες) με τη βοήθεια της γιαγιάς Φρόσως. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες γνωριμίας των παιδιών με τον πολιτισμό και την παράδοση μας. 

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017: Οι μαθητές της έκτης τάξης μαθαίνουν την ιστορία του σχολείου μας, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις από παλιούς δασκάλους και παλιούς μαθητές. Η δράση εντάσσεται στις δράσεις γνωριμίας με τον πολιτισμό και την 100χρονη ιστορία του σχολείου μας. 

 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017: Διάλεξη από λειτουργούς της Α.ΤΗ.Κ. με θέμα "Η ασφάλεια στο διαδίκτυο".

 

 

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβουαρίου 2017: Τα έθιμα τηρούνται και φέτος! Συνεργεία από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για πουρέκια και σουβλάκια από νωρίς στο έργο. Και τα παραδοσιακά παιχνίδια με παιδιά και δασκάλους σε δράση! Δεν μπορούσε, βέβαια, να λείπει και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού! Καλό Πάσχα να φτάσουμε!

 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017: Διάλεξη με θέμα τη "Σωστή και λανθασμένη χρήση του WiFi", από τον κ. Μάριο Ευθυμίου, λειτουργό στο γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. 

 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017: Παρασκευή παραδοσιακής κυπριακής ελιωτής

 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017: Τηγανοκίνηση:

Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να γεμίσουμε το βαρέλι με λάδια. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017: Σεβασμός στη διαφορετικότητα:

Στα πλαίσια του προγράματος Erasmus+ και της προώθησης του στόχου για σεβασμό στη διαφορετικότητα, τα παιδιά του σχολείου μας ζωγράφισαν ομόκεντρους κύκλους με διαφορετικούς χρωματισμούς και διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Όλοι τόσο δαφορετικοί και ταυτόχρονα τόσο εντυπωσιακοί, συνθέτουν ένα φανταστικό σύνολο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

 

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017: Η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου στο σχολείο μας!
Σήμερα επισκέφθηκαν το σχολείο μας μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου, μας παρουσίασαν τα όργανα τα οποία αποτελούν τη φιλαρμονική και ένα ρεπερτόριο του χθες και του σήμερα... Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας για την καλοσύνη που είχαν να έρθουν στο σχολείο μας και να μας παρουσιάσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017: Παρουσίαση του νέου Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου μας (για το 2ο Τρίμηνο) και τραγούδια από τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ Τάξεων για τη Γιορτή των Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017: "Μέρα φιλαναγνωσίας και προσφορά ζεστής σοκολάτας":

Με την ευκαιρία της γιορτής των Γραμμάτων και την έναρξη του προγράμματος φιλαναγνωσίας που εφαρμόζουμε στο σχολείο μας, το επιτελείο των δασκάλων ετοιμάζει ζεστή σοκολάτα και τη διανέμει στις τάξεις, όπου οι μαθητές, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, απολαμβάνουν το λογοτεχνικό τους βιβλίο! Ζεστή σοκολάτα, παρέα με το φίλο μας το βιβλίο, ήταν η κατάλληλη επιλογή για μια από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα! Καλό διάβασμα!

 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2016: Συνδιδασκαλία στο μάθημα των Ελληνικών στην Α΄2 τάξη, από τις δασκάλες της Α΄2 και της Δ΄ τάξης. Δύο δασκάλες συνεργάστηκαν αρμονικά,  σχεδίασαν και δίδαξαν ένα μάθημα με συνεχή εναλλαγή δραστηριοτήτων και βοήθησαν τα παιδιά στην επίτευξη των στόχων του μαθήματος. 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017: Κοπή βασιλόπιτας για όλα τα παιδιά και το προσωπικό από το Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου, στην παρουσία του Κοινοτάρχη, του Ιερέα και του Προέδρου του ΣΚΕ Αγίων Τριμιθιάς. Και ο τυχερός...βρέθηκε από την Γ΄ τάξη! Καλή χρονιά!

Πέμπτη 19 Ιανουρίου 2017: Μνήμη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017: Ώρα για... αντιπτέριση (badminton), με την καθοδήγηση της πρωταθλήτριας Άντριας Χρυσοστόμου.

 

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017: Κοπή Βασιλόπιτας για το προσωπικό του σχολείου. Και η τυχερή...βρέθηκε! Καλή χρονιά!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016: Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίων Τριμιθιάς και ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου προσέφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά του σχολείου! Τα παιδιά τους ευχαρίστησαν, ψέλνοντας τα Κάλαντα! Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλές Γιορτές σε όλους!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016: Τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων του σχολείου μας έψαλλαν τα κάλαντα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016: Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας της πρώτης τάξης του Δημοτικού σχολείου με το Νηπιαγωγείο για την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, τα παιδιά της πρώτης τάξης του Σχολείου μας μαζί με τα παιδιά της Προδημοτικής του Δημόσιου Νηπιαγώγείου ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και σοκολατάκια. Ευχαριστούμε τις δασκάλες των τάξεων, τις μητέρες και τις γιαγιάδες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια! Και...καλή όρεξη! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, 7μ.μ.: Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς: "Η απεργία των ξωτικών". Μπράβο σε όλα τα παιδιά, για το σημαντικό μήνυμα της ΑΓΑΠΗΣ που μας έχουν μεταφέρει, μέσα από το λόγο, το χορό και το τραγούδι τους!

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016: Πρόβα χριστουγεννιάτικης γιορτής του Σχολείου μας.

 

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016: Παιδιά του σχολείου μας τραγουδούν στην εκδήλωση του ΣΚΕ και οργανωμένων συνόλων των Αγίων Τριμιθιάς, μετά το πέρας της οποίας έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του χώρου έξω από το σχολείο, από τον Κοινοτάρχη κ. Γιώργο Ιακώβου. 

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016: Παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς μαζί με παιδιά από το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασσού, τραγουδούν στο Mall της Έγκωμης και στηρίζουν τη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής, για στήριξη άπορων οικογενειών. 

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου και Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016:  Στο μάθημα της Αγωγής Ζωής τα παιδιά των Α΄2 και Α΄1 Τάξεων, αντίστοιχα, έμαθαν για την υγιεινή διατροφή κι έφτιαξαν μια νόστιμη φρουτοσαλάτα γεμάτη βιταμίνες! Μπράβο τους!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016: Τα παιδιά της Α΄ Τάξης, μαζί με τους γονείς και τις δασκάλες τους, παρασκεύασαν ωραία γλυκά για όλα τα παιδιά του Σχολείου μας. Μπράβο τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016: Οι Α΄ Τάξεις του Σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας Κύπρου.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016: Τα παιδιά της Α΄2 Τάξης έφτιαξαν όμορφες κατασκευές μαζί με τους γονείς τους.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016: Παρουσίαση στους μαθητές και εκμάθηση Χειροσφαίρισης από αθλητές της  Ομάδας Χειροσφαίρισης  του χωριού και της Εθνικής Κύπρου.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016: Ο Σύνδεσμος Γονέων σε συνεργασία με το σχολείο έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρασκευή παλουζέ και σουτζούκκου και φυσικά... να δοκιμάσουν τον παλουζέ, μέσα στα πλαίσια της γνωριμίας με τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας. 

15 Νοεμβρίου 2016: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στο σχολείο μας.

15 Νοεμβρίου 2016: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στο ακριτικό δημοτικό σχολείο Μαμμάρων

9 Νοεμβρίου 2016: Εκπαιδευτική εκδρομή Γ΄- Δ΄ τάξεων στο Διυλιστήριο Νερού στην Τερσεφάνου

9 Νοεμβρίου 2016: Εκπαιδευτική εκδρομή Α΄- Β΄ τάξεων στη Μονή Αγίας Θέκλας στη Μοσφιλωτή

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016: Ο Ραδιομαραθώνιος στο Σχολείο μας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016: Δοξολογία και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016: Αγιασμός

 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016: Εορτασμός της 1ης Οκτωβρίου

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015 - 16

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015: Αγιασμός

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015: Εκμάθηση Πετόσφαιρας των μαθητών των Δ΄,  Ε΄  και Στ΄ από προπονητές σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

 

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015: Εορτασμός Επετείου 1ης Οκτωβρίου

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

12-13-14 Οκτωβρίου 2015: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αγωγής Ζωής" με την κινητή μονάδα ΜΕΝΤΩΡ

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015: Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

 

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015: Συμμετοχή Ε΄ τάξης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με Ομοσπονδίες στο Πολυπροπονητήριο "Ευάγγελος Φλωράκης"

 

 

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015: Συμμετοχή Γ΄ τάξης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και της Στ΄ τάξης στο Λεβέντειο Μουσείο

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015: Διάλεξη για την Οδική Ασφάλεια, από τον αστυνομικό της γειτονιάς

 

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015: Εκπαιδευτική εκδρομή:  

Δ΄ Αγρός

                                                     

 Α΄ + Ε΄ Αγ. Λάζαρος, Λάρνακα

                                         

Β΄+ Γ΄+ Στ΄ Παναγία Αγγελόκτιστη, Κίτι

 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015: Παρουσίαση στους μαθητές και εκμάθηση Χειροσφαίρισης από αθλητές της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης Κύπρου

 

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015: Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Θέατρο για Κλόουν", στο Σατιρικό θέατρο

 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

 

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015: Επίσκεψη των τάξεων Α΄-Δ΄στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι τάξεις Α΄-Β΄επισκέφθηκαν και τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας και οι Γ΄-Δ΄ το τμήμα εκπαίδευσης σκύλων της Αστυνομίας.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

23 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου 2015: Δράσεις Εθελοντισμού

- Παζαράκι λουλουδιών, εδεσμάτων και χριστουγεννιάτικων κατασκευών για ενίσχυση της Παιδοχειρουργικής Πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου και άπορων μαθητών του σχολείου μας.

- Συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες του σχολείου μας (1-16 Δεκεμβρίου 2015)

- Τραγουδούμε στο Mall της Έγκωμης, για τη συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής (Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, 13:30-14:00)

- Τραγουδούμε για τους ασθενείς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 10:00 π.μ.)

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη γιορτή: "Ο αληθινός Αη-Βασίλης"

 

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Hour of Code: Οι μαθητές της Ε΄ τάξης έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα προγραμματισμού στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, με την καθοδήγηση εκπαιδευτών από την Microsoft Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμης Sci-Fun, στους χώρους του Πανεπιστημίου Frederick. 

Πέμπτη, 17 Δεκαμβρίου 2015

- Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, με τη συνοδεία της δασκάλας τους και της μουσικού του σχολείου, λένε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού.

- Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών παραδίδει στη διεύθυνση του Μακαρειου Νοσοκομείου χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε από το φιλανθρωπικό παζαράκι των μαθητών στο σχολείο, για ενίσχυση του Ταμείου Ευημερίας Άπορων Παιδιών του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

 

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο στρατός δίπλα στους άπορους μαθητές: Ο διοικητής μαζί με λοχαγό του 216 ΤΠ παρέδωσαν σήμερα  στη διεύθυνση του σχολείου  πακέτο με τρόφιμα, που συνέλεξαν μεταξύ των στελεχων του στρατοπέδου, για τη στήριξη άπορων οικογενειών του σχολείου μας. Ευχαριστούμε το διοικητή και όλα τα στελέχη του 216 ΤΠ γι' αυτή τους την πρωτοβουλία. 

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά της Ε΄και Στ΄ τάξης

α) Στο Στρατόπεδο των Αγίων Τριμιθιάς (5ο Σύνταγμα, 216ΤΠ, 201 ΤΠ)

 

β) Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

γ) Στο Mall of Cyprus

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Κληρώσεις δώρων από το Σύνδεσμο Γονέων  και δώρα στα παιδιά από το Κοινοτικό Συμβούλιο. 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Κόψιμο της βασιλόπιτας

Κόψιμο βασιλόπιτας

Κόψιμο της βασιλόπιταςΚόψιμο της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο του Σ.Γ. του ΣχολείουΚόψιμο της βασιλόπιτας, Γενάρης 2016

 

28-29/1/2016: Έκθεση βιβλίου

 

29/1/2016:  Γιορτή των Γραμμάτων

29/1/2016: Ημερίδα Φιλαναγνωσίας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

2/2/2016: Διαλέξεις από λειτουργό του Τμήμτος Δασών για την Προστασία των Δασών και την Ατμοσφαιρική Ρύπανση

 

2/2/2016: Δεντροφύτευση

 

11/2/2016: Αθλητική Ημερίδα Δημοτκών Σχολείων Λευκωσίας, που διοργάνωσε το Grammar School

Futsal αγοριών 

Καλαθόσφαιρα κοριτσιών

Αντισφαίριση

 

12/2/2016: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, μέσα στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

​Ε΄-  Στ΄  : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το δάσος: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας

Α΄,  Δ΄: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Calsberg

Οι μαθητές των Α΄ και Δ΄ τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Φώτος Φωτιάδης», στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Εκεί τους έγινε ξενάγηση και τα παιδιά παρατήρησαν τα διάφορα είδη ζώων, ψαριών και πτηνών που συναντούμε στους διάφορους βιότοπους της Κύπρου.  

Β΄ -  Γ΄ : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Φυτώρια Σολωμού, στη Νήσου

15/2/2016,  Δ΄- ΣΤ΄: Φιλαναγνωσία - Η συγγραφέας Έλενα Περικλέους μιλά στα παιδιά

Α΄- ΣΤ΄: Πρωινή γυμναστική (Καθημερινά 7:30 -  7:40 π.μ.)

23/2/2016, Α΄ - ΣΤ΄:  H CYTA επισκέφθηκε το Σχολείο μας

Στα πλαίσια του διαγωνισμού ζωγραφικής της CYTA «Ο Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο», ο Τέλης μας επισκέφθηκε στο Σχολείο μας! Τα παιδιά της Δ΄ Τάξης έφτιαξαν ένα παζλ με τον Τέλη.

23/2/2016, Α΄ - ΣΤ΄: Επίσκεψη της Πρέσβειρας για το Τίμιο Παιχνίδι (Fair Play) κ. Χρυσταλλένης Τρικωμίτου

Η Πρέσβειρα για το Τίμιο Παιχνίδι (Fair Play) κ. Χρυσταλλένη Τρικωμίτου επισκέφθηκε μαζί με τη CYTA το Σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά για το τίμιο παιχνίδι, το σεβασμό και την αξία του υγιούς αθλητισμού

 

26/2/2016,  Δ΄ Τάξη: Επίσκεψη στην Κρατική Πινακοθήκη

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

1/3/2016:  Ημερίδα με θέμα "Γνωρίζω τους αγώνες των Κυπρίων για Ελευθερία-Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ". 

Οι ομιλητές που διακρίνονται στις φωτογραφίες: κ. Άννα Βιολάρη (Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης) για τον Καραβά, Χρίστος Δημοσθένους (Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης) για τη Λάπηθο, Αυγή Παναγίδη για τον απαγχονισθέντα ήρωα της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη και Δρ. Μιχάλης Μιχαήλ (καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου) για την αιχμαλωσία του στην Τουρκία το 1974. 

1/3/2016: 

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας κρέμασαν φύλλα με τα ονόματα των χωριών από τα οποία κατάγονται (κατεχόμενα και μη) στο δέντρο της Κύπρου μας.

Τα παιδιά απόλαυσαν πίττες με μέλι,  φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες που βοήθησαν στην ημερίδα.

Η κα Αντρούλα, αδερφή του Λοϊζου Χατζηπροκοπίου, αγνοούμενου του χωριού μας, μίλησε στα παιδιά για τον αδερφό της.

Τα παιδιά έπαιξαν "Κρυμμένο θησαυρό" λύνοντας γρίφους και έφτιαξαν το παζλ μιας κατεχόμενης πόλης μας.

Ο κοινοτάρχης του χωριού μας, κ. Γιώργος Ιακώβου,  μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του χωριού.

Στο τέλος της ημερίδας, όλες οι τάξεις, πέταξαν από ένα μπαλόνι με μια ευχή τους για την πατρίδα μας!

 

3/3/2016: Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας

 

7/3/2016, Α΄- ΣΤ΄: Επίσκεψη στη Διαδραστική  Έκθεση Δεινοσαύρων

 

7/3/2016, Α΄- ΣΤ΄: Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας


 

18/3/2016:  Σύνδεσμος " Ένα όνειρο, μια ευχή "

Παράδοση χρηματικού ποσού από τους μαθητές του σχολείου στους μοτοσυκλετιστές του Συνδέσμου "Ένα όνειρο, μια ευχή", στις 18 Μαρτίου 2016, για στήριξη των παιδιών με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις.

24/3/2016: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

25/3/2016: Παρέλαση του Σχολείου μας στο Παλιομέτοχο στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Παρέλαση του Σχολείου μας στο Παλιομέτοχο στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.

31/3/2016: Εορτασμός της 1ης Απριλίου 1955

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

6.4.2016: Εκδρομή στο Παλαιχώρι

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων επισκέφθηκαν στο Παλαιχώρι το άγαλμα της Κυπρίας Μάνας, εκκλησίες του χωριού, και το Κρησφύγετο του Αυξεντίου

7.4.2016: Συμμετοχή του σχολείου μας στην Περιφερειακή Αθλητική Ημερίδα Στίβου, μαζί με τα Α΄ και Β΄  Δημοτικά Σχολεία Τσερίου, στο Μακάρειο Στάδιο

 

8/4/2016: Εκστρατεία καθαριότητας "Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα. Let's Do it Cyprus"

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016: Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις Γ΄ τάξεις του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς στο Νεολιθικό Οικισμό της Χοιροκοιτίας

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016: Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών Δ΄, Ε΄, Στ΄ Τάξεων στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016: Έκθεση "Γίνε μαζί μου παιδί" (Β΄ Τάξη)

Όλες οι εργασίες που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, σε μορφή αρχείου mp4 βίντεο (μπορείτε να το δείτε στο You Tube Βιντεοκανάλι του Σχολείου μας)

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016: Αφιέρωμα στην Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας, με παρουσιάσεις από όλες τις τάξεις

 

Η Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας καθιερώθηκε με απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2010 και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου για να τιμηθεί η αγγλική γλώσσα, μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ και η πιο διαδεδομένη ανά την υφήλιο.

Η 23η Απριλίου επελέγη ως Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας (UN English Language Day), επειδή την ημερομηνία αυτή του 1616 έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/265

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016: Αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου, από τους μαθητές της Στ΄ τάξης

ΜΑΪΟΣ

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016: "Χρόνια Πολλά Μαμά", από τα παιδιά της Α΄ τάξης

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016: Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016: Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε το «Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στο  Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι. Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Αγίων Τριμιθιάς, Ακακίου, Δένειας, Κοκκινοτριμιθιάς Α΄ , Μάμμαρι , Μακεδονίτισσας Γ΄ και Περιστερώνας. Κύρια ομιλήτρια του συνεδρίου η δρ. Χρυσάνθη Κάτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμων της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick. Περισσότερα για το Συνέδριο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Φωτογραφίες από το Συνέδριο 

Φωτογραφίες από το Συνέδριο(2)

Το Ψήφισμα του Συνεδρίου

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016: Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών

Οι Ε΄1 και Ε΄2 Τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία για να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα: "Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών. Παιγνίδια, διαγωνισμοί, δημιουργικές δραστηριότητες". Περισσότερα για το Πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016: Υγιεινό Πρόγευμα

Ο Σύνδεσμος Γονέων σε συνεργασία με τις Επισκέπτριες Υγείας και το σχολείο ετοίμασε και πρόσφερε υγιεινό πρόγευμα σε όλα τα παιδιά. Προηγήθηκαν διαλέξεις στις τάξεις από τις Επισκέπτριες Υγείας και συζήτηση  με τα παιδιά για την αξία που έχει το πρόγευμα στη ζωή μας και τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρόγευμα

1 Ιουνίου 2016: Παγκόσμια μέρα του παιδιού

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας του παιδιού, ο Σύνδεσμος Γονέων κέρασε παγωτό σε όλα τα παιδιά, ενώ όλες οι τάξεις διοργάνωσαν επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια, σε μια ξεχωριστή μέρα χρώματος. 

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016: Επίσκεψη των παιδιών της Προδημοτικής στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού

Τα παιδιά της Προδημοτικής επισκέπτονται την Α΄ τάξη του Δημοτικού και κάνουν μαζί το μάθημα των Ελληνικών, με επεξεργασία και συζήτηση παραμυθιού.

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016: Λαχανόκηπος στο σχολείο μας

Τα παιδιά στα πλαίσια του Προγράμματος "Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2015-2016" έφτιαξαν τον δικό τους λαχανόκηπο.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016: Τελική εκδρομή

 

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016: Τελευταία μέρα στο σχολείο